2024-06-10
今日 Happy Friday 😆😆 嚟到 Vivere 食飯 !! 因為上網見到佢裝修幾特別 😱😱 而且仲有無敵嘅夜景 !! 啱晒星期 5 嚟飲番杯食吓飯 , 放鬆一下 !! 上到嚟果然同我想像中一樣😏😏地方好闊落 , 夜景係超開陽 👍👍 餐廳入邊仲有一個好中嘅電視 !! 餐牌選擇貴精不貴多 , 有 d 菜式都幾有特色 ~柚子汁牛肉他他 ($178)賣相一流 ! 牛肉新鮮無怪味 😌😌 肉質軟腍 , 配埋柚子汁 , 好清新 ~ 同側邊嘅薄脆一齊食口感豐富又香口 ~ 燒鱔 ($58) / 燒虎蝦 ($48) / 雞軟骨 ($28)我哋叫咗幾款串燒試下 , 上菜時好香 😋😋 燒虎蝦大大隻 !! 白鱔個皮燒到好脆 , 而且充滿油香 ~ 店員仲俾咗啲粉晶鹽同羅勒鹽 , 調一調個味仲好食 🤩🤩蟹肉燴意大利飯配炸軟殼蟹 ($188)份量好多🤤🤤蟹肉大大粒 !! 意大利飯質地煙煙韌韌好好食 !9 安士澳洲安格斯肉眼扒配壽喜燒汁 ($388)平時牛扒配黑椒汁或燒汁 😲😲 今次呢個好特別 !! 配左壽喜燒汁同埋唔少得嘅生蛋黃 !! 西式嘅牛扒配上日式嘅醬汁 😍😍 配埋一齊估唔到好好食 !! 配菜都配合返
平時牛扒配黑椒汁或燒汁 😲😲 今次呢個好特別 !! 配左壽喜燒汁同埋唔少得嘅生蛋黃 !! 西式嘅牛扒配上日式嘅醬汁 😍😍 配埋一齊估唔到好好食 !! 配菜都配合返壽喜燒主題 , d 冬菇 , 青瓜同蘿蔔用左壽喜燒汁去煮 , 好入味 !
見到 menu 呢杯 cocktail 係今個月期間限定😆😆就叫左黎試下喇 ~ 賣相好 cute cute , 半個青檸上有把彩虹傘 , 仲有幾粒彩虹糖 ~ 甜甜地 , 幾易入口 , 用左 gin , 薑啤 , 芒果同檸檬調配 ~
整體嚟講 , 食店坐得好舒服 ~ 好闊落 , 而且個景真係一流 !! 食物高質又夠特別 , 而且喺位置方便 , 大家都可以嚟試吓 ~