2023-07-08
如果煩惱點樣把握點餐份量同照顧同行朋友嘅胃口,咁串燒都係個好好嘅解決方法,反正每個人點一堆自己鍾意食嘅串燒就OK了😆但喺出面食串燒種感覺少咗啲靈魂,自己燒又費時麻煩仲大陣味,而且好容易燒燶,嚟「串Grill」就能完美解決對串燒嘅要求喇!「串Grill」實現將野外燒烤嘅樂趣帶入室內餐桌👀 只需要將串燒放喺烤架上面就可以自動旋轉燒熟(記得要正確放喺齒輪位置上面,先能夠牽動串燒自動旋轉㗎~)全程360度自動旋轉燒烤爐令我解放雙手,但又享受到親力親為嘅樂趣,感覺化身串燒店老板,好過癮呢!而且完全唔使擔心會燒得唔均勻或者燒唔熟,一邊燒一邊食就怕食材會變凍,隨時食到熱辣辣嘅串燒🔥串燒嘅種類多達40幾款,全部都係任食㗎~(飲品都係任飲)分別有牛、豬、雞、海鮮、腸、菜、丸類以及甜品類。牛方面有M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩;豬方面有美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸;雞方面有雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞捲肉;海鮮分別有蜆肉、鯖魚、多春魚;腸方面有芝士腸、廚師腸、臺灣腸;蔬菜方面有雞肶菇、脆肉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵;丸類有魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒賣;甜點類有
牛方面有M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩;豬方面有美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸;雞方面有雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞捲肉;海鮮分別有蜆肉、鯖魚、多春魚;腸方面有芝士腸、廚師腸、臺灣腸;蔬菜方面有雞肶菇、脆肉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵;丸類有魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒賣;甜點類有棉花糖同菠蘿...
另外個人覺得全場MVP係豬大腸~外皮烤得焦脆,內部油嫩油嫩,而且仲爆汁添!咬落去滿嘴流油✨豬大腸愛好者一定要嚟多幾串喇!