2007-08-08
第一次同媽咪嚟呢度入到去一坐低,好多前菜放喺面前,點左石頭飯同埋燒烤雞肉食,石頭飯嗰種醬,本身驚佢好辣,但係四眼哥哥話個醬甜甜地唔會太辣,咁我就信佢啦,又真係好味,同埋啲飯焦脆卜卜,好正。個燒雞我自己麻麻地識燒,麻煩哂咁多位哥哥姐姐幫手燒,燒熟左點啲醬油食,甜甜地好味道,最後食左一個綠茶味雪糕甜品,媽咪飲左杯紅棗茶。 第二次即係對上嗰次同媽咪入到去一坐低,又係好多前菜放喺面前,食點左炒粉絲同埋人參雞湯,炒粉絲嘅粉絲比一般嘅粗,同埋硬,所以食落有啲唔慣。但個人參雞湯真係好好味,湯好飲,雞好食,仲有啲類似糯米嘅物體,有咬口,值得一食嘅一樣好野,最後食左芝麻味雪糕甜品,媽咪飲左杯玉桂茶。 前幾日再同媽咪去韓雅林食晚餐,未入到去喺門口靚女姐姐著住件大長今衫就介紹我地食野啦,入到去一坐低,冇變,一樣係好多前菜放喺度,點左燒烤超級牛肋骨同埋韓式炸醬麪食,超級牛肋骨自己燒冇哥哥姐姐幫手燒咁好食,所以由佢地燒,好食。韓式炸醬麪就麻麻地,可能因為食唔慣,最後食左芝麻味雪糕甜品,媽咪都係飲玉桂茶。