2018-07-10 847 瀏覽
琴晚與友人去長沙灣拎完野搵地方食隻,見到呢間餐廳都吾錯(平時有食開其他分店)咪入去食,點知中晒伏!先叫左扒餐,落單個位講左3次,落完又話重新落過都算,問佢個扒餐雞扒改魚得吾得,個待應答我吾知囉,我叫佢入去問下啦⋯最後又咪肯,問都吾問就答人吾得,咩服務態度?!😠羅宋湯入面有檸檬片同毛髮,咩料?我叫佢換個一碗,之後問佢乜羅宋湯會用檸檬片煲架咩?個待應呆左2秒就話一向都有落去煲只係平時吾會俾客人見到,心諗好明顯係沖完檸茶放左落去啦,事後成碗冇飲,根本飲落去係怪味!炒蜆仲可惡,根本係凍,吾知整熱左幾耐冇人要先俾我,好心扮下野都叮一叮先⋯凍晒當人食吾出咩?我又吾係內地客!個扒⋯吾好食,問佢拎多汁竟然話冇,我咪問第二個拎,冇汁點食? 乾到食吾落⋯成餐都吾好,好後悔!我吾會再幫襯!

羅宋湯
炒蜆