好耐沒食過放題喇,咁啱有朋友要去外國,成班friend就經朋友介紹去咗呢間放題度食,本身諗住冇驚喜㗎,因為個個都話係劣食之塔,心入邊仲有啲淆底添,點知食完之後真心俾啲服務同埋嘢食感動左,專登上嚟寫我人生第一篇食評小弟平時日都間唔中食下放題,去開大喜X、大瀛X嗰啲食開,今次食兆萬10樓,都冇乜期望㗎啦,但係一上個刺身嗰陣真係有驚喜,三文魚油甘魚嗰啲基本款,睇得出唔係擺咗好耐嗰啲(食過包裝壽司嗰啲就明),全部都有光澤,其他貝類嗰啲就普普通通啦,反而個手切八爪魚都幾surprise,因為食得出係原隻八爪魚切出嚟嗰啲(唔係舊舊一樣樣),幾爽口其他珍寶帶子、泰式生蝦嗰啲都係正常質素跟住到熟食嗰部份,除咗一般放題嗰啲炸物之外,佢哋仲有個泰式料理,個冬陰功真心惹味,真係飲到去九龍城啲泰國人開嘅舖頭嗰浸味,仲見到一舊舊疑似香茅嘅物體應該都係真材實料嘅佢哋仲有啲泰式魚餅、飛天通菜啊、炒青口嗰啲如果成班人食嘅話就可以每樣嗌啲開心share啦,咁啱我哋成班friend去,樣樣都試咗碟、除咗隻青口細隻咗啲之外都係好食嘅。仲有佢哋個燒羊架,真心真心好食過酒店其實除咗野食之外,仲有樣嘢令到令到我決定要寫呢篇食評,

其他珍寶帶子、泰式生蝦嗰啲都係正常質素

佢哋仲有啲泰式魚餅、飛天通菜啊、炒青口嗰啲

其實除咗野食之外,仲有樣嘢令到令到我決定要寫呢篇食評,話說我哋就成班人去Farewell,諗住好好追究最後一次然後送朋友去外國,嗰晚就夜晚七點幾入咗,本身expect食兩個鐘就走㗎啦,跟住唔知係咪因為喺OpenRice Mark咗話Farewell,竟然喺食甜品嗰陣,有個蛋糕上咗嚟,個蛋糕就普普通通啦食起嚟好似雪糕咁,最驚喜嘅地方係竟然寫埋隻碟,好有心機,冇諗過我哋喺OpenRice Mark嘅嘢會比佢哋留意到,上完個蛋糕之後,我哋成班人個氣氛真係去到最高點,其實嗰陣時九點零鐘,個場都唔係話好多客㗎,不過佢哋就叫我哋慢慢坐下傾吓計,仲俾咗幾杯熱茶我哋,真係真係由心入邊感動出嚟
依家唔使問肯定會再返嚟食,打呢篇食評,成三個字,真係中學作文都冇咁有心機,如果唔係比佢哋啲服務感動到
2022-09-01
慶祝紀念