2019-11-07 2733 瀏覽
當日落機用信用卡換套餐,有5款套餐揀,而且可自選沙律及鮮果汁/咖啡,當然食材以當日而定。幸運地還有軟殼蟹漢堡,但沙律不可自選,果汁可選蘋果/橙汁。沙律吧都有數款選擇,但可能餐廳改左,張卡換的套餐不能自選,但普通客人當然任選,下次再試。我揀左軟殼蟹漢堡配冬陰蛋黃醬,標準雜菜沙律,查問後,可選4款沙律醬汁,飲品要蘋果汁。外賣包裝整齊,食物質素幾好,但服務一般。軟殼蟹係炸定,客人落單,會再拎出黎焗熱,但幸好都有脆皮感,食落唔會好油,邊位係脆身,蟹肉都飽滿,同埋幾大隻,但冬陰蛋黃醬太少,而且無咩冬陰公味,微辣又無咩特別。總之揀蟹餅漢堡。個包有烘熱,都外脆內軟,唔錯架。沙律無得揀,真係失望,但都無法,由餐廳決定。不過沙律菜都爽脆同乾淨,加左柚子醋汁,幾開胃清新,而且有紅菜頭,加返少少分。蘋果汁味道清甜,當然加左糖水,但蘋果味濃郁,真材實料,份量亦大杯。總捨食物質素幾好,只係環境同服務一般,加上有少少失望位扣分,所以算是OK

2019-10-27
下午茶