2017-03-01 294 瀏覽
幾年前係荃灣行過見到祥興記生煎包,試過一次!好多時都會掛住,但係又唔會專登去搵黎食!一直都係等緊有機會可以再食!早幾日同老婆出尖沙咀食晚飯,食完晚飯行過樂道既然祥興記就係我眼前,即刻要買份食今次就試左一份招牌+鮮蝦生煎包,順便可以試下鮮蝦生煎包!見佢地都已經整好晒放係個鑊度,諗住佢唔會好熱!點知一啖咬落去,俾入面d湯汁碌到個咀!原來d生煎包仲keep到好熱!呢個招牌口味真係好好味!個包皮真係薄到同餃子皮差唔多!入面有滿滿既肉汁,最正係d肉汁唔係好多油!成個包都唔係好油,個包底仲煎得好脆!鮮蝦口味我就覺得都幾好味既,不過可能我自己都係鍾意傳統d,所以鍾意食招牌口味多d! 不過值得一提既係個包入面隻蝦都幾大隻,幾鮮味!鍾意食蝦可以一試!整體黎講完全無失望,真係好好味!
今次就試左一份招牌+鮮蝦生煎包,順便可以試下鮮蝦生煎包!

整體黎講完全無失望,真係好好味!
2017-02-25