2013-02-04
尋晚同男朋友去Doucle Tree 食野,D態度真係差到痺!! 本來約會完一日去食朱古力火鍋係好開心嘅,俾佢破壞晒成件事囉!! 激死人!! 好耐之前已經話想去食朱古力火鍋,之後咁啱見到Groupon有團購咪買左諗住去食囉,點之次次一早打定去BOOK都同我講話無位,咁去到過期之前一個星期我再打去啦,點都要係呢個星期食左佢架啦,佢又同我講話成個星期都無晒位,我話:「但我個團購2月3日夠期啦喎。」佢竟然用勁差嘅態度同我講話鬼叫我唔一早BOOK 定先,仲話「無架啦~個團購過左期就係無」頂~我火都泥埋!!我同佢講:「咁我一早打過泥但先前你地次次都話無位,咁而家仲有一個星期就到期打泥BOOK,已經任你話邊一日,只要係呢個星期內,你都仲要同我講話唔得,仲咁嘅態度!!我話:「咁而家我俾左錢,又一早打泥約,你地就有責任要提供服務架啦!!」佢竟然勁惡劣咁同我講話:「唓~小姐~咁你發惡都無用架(而家我錯?)咁我而家咪幫你睇下邊日有位SIP你入去囉~」我心諗:咁而家即係我唔發惡你就唔會俾位我等我白白俾左果200幾蚊又無得去食啦? 好啦去到食野果日,帶位果個男人(疑似老闆/經理)態度都
好啦去到食野果日,帶位果個男人(疑似老闆/經理)態度都好好嘅,但到落單果時就出事喇,有個女待應泥同我地落單,講野講到唔清唔楚,D態度又超差,我地想問清楚個餐有咩揀,佢就唔耐煩:「咩啊~咪話左咩咩咩咩囉,又鬼食泥咁講返先前果堆野,咁你地E個係咩咩咩餐泥架嘛」 ....其實我地都係想聽清楚果幾個意粉係咩意粉姐,你洗唔洗突然發惡?
之後我地叫野都叫第二D特應,有個疑似老闆娘嘅收銀態度都OK,但全晚除左服務態度之外,另外有一樣野就係佢地上菜真係慢到無人有,我地每人叫左一個意粉,另外有三個甜品,分別係火焰雪山,甜品併盆同朱古力火鍋,但食完個意粉之後30分鐘都未上下一樣野,火焰雪山就話要焗,咁其他係一早準備好只係拎過泥就得架啦嘛,我唔明點解要咁耐囉!!之後等左差不多30分鐘先上個甜品併盆,再過差不多30分鐘先上火焰雪山,因為果晚我男朋友其實係要返夜,所以我再催佢個朱古力火鍋,之後過左10分鐘先攞泥,結果我地成餐飯食左差不多成2個鐘 ...(果個待應上菜時仲要「啪」一聲好大力咁「放」隻碟落我地枱)
至於野食?好一般啦,大快活同吉野家都好過佢囉...認真,受氣都受飽啦,我淨係記我個火焰雪山太多酒太甜,蛋白打得唔夠企身,同個朱古力火鍋好稀好水囉 ...
講真我地都唔三唔識7,問多一句有咩意粉姐,做咩突然發脾氣?總之結論就係我地以後寧願去7仔食叮叮野都唔會再踏入呢間餐廳半步囉!!!!!!