2007-10-20
今日我同呀媽去左呢間咁不知所謂既差餐廳食晚飯.服務態度差就唔在講, 因為呢類咁既價位既"連鎖式"差餐廳唔知點解d態度係差得黎囂張d.好勒, 算勒, 咁坐低嗌野食啦, 因為我同呀媽都唔係食得好多野, 就衹係嗌左兩樣.1. 澳門炒飯- 咸到好似豉油撈飯咁, 再加一舊舊大肥肉!!!!唔知加黎做乜!!! 好難食! 係真係係好"漏"!! 未食過咁咸咁油膩既炒飯! 仲要係難食添!!! t.t 好難食! 真係好難食!2. 西腸煨雞(個名咁上下唔太肯定, 裏面有半隻雞仔, 兩三片香腸同埋重頭戲:伴碟, 英文名大慨係portuguese sausage with chicken 咁) 點解話伴碟先係重頭戲呢? d雞其實就過得去既, 雖然唔係好食但起碼唔似碟飯咁樣, 但係呢, 我呀媽食d伴碟既菜啦, 有蕃茄仔咁.咁我呀媽平時就好客氣唔多會出聲既, 咁之但係一食舊蕃茄仔落口, 我呀媽喊咁口咁滯話粒蕃茄仔係*叔*既! 好難食好想嘔! 咁好啦, 本來我都唔想出聲, 但係咁岩有過侍應行過, 我呀媽都忍唔住出聲同個侍應投訴, 因為真係眹味好恐怖, 同埋最緊要係, 做生意要有商業道德呀? 點解會賣壞既野俾人? 個老細
咁我呀媽平時就好客氣唔多會出聲既, 咁之但係一食舊蕃茄仔落口, 我呀媽喊咁口咁滯話粒蕃茄仔係*叔*既! 好難食好想嘔! 咁好啦, 本來我都唔想出聲, 但係咁岩有過侍應行過, 我呀媽都忍唔住出聲同個侍應投訴, 因為真係眹味好恐怖, 同埋最緊要係, 做生意要有商業道德呀? 點解會賣壞既野俾人? 個老細食左人地整既咁既野唔知佢自己會點?
本身衹係想同餐廳反應下想佢地改善下姐, 我呀媽講完d蕃茄仔叔既之後, 個侍應話"哦, 係d伴碟姐".
係呢句先令我地呆晒同好嬲! 伴碟唔係食物黎茄咩? 你擺得上碟食得既野就係食物黎茄啦! 咁食得既野係可以壞架咩? 佢言下之意即係伴碟呢d食物壞既都唔緊要啦!
聽到之後真係對呢間餐廳印象大打折扣.
叫個侍應換番d伴碟俾我地, 仲要冇晒回音添.
咁既餐廳, 你仲會唔會去?