今日係奧海城收工,同朋友行下搵食!有時中午都會食十二味,奧海城新開就諗住去試下!位置都唔難搵,係奧海城2期好多食肆嘅1樓!座位都幾寬敞,不過十二味一向都係大熱餐廳,所以晚市都比較多人!坐低店員就會比個QR code你自己落單!🌶️招牌自選香鍋🌶️我哋今次就想食經典香辣鍋(其實我好鍾意食香鍋嘅味道),個鍋都只係$38蚊,當然配料全部都係自己揀,咁先好,鍾意食乜就點乜!我哋就點咗田雞、午餐肉🐽、滷水肥腸、牛百葉🐮、魚腐、豆皮同萵荀,揀辣度我哋就揀少辣!嚟到係勁大鍋🤣🤣🤣啲配菜勁多勁入味,由其係田雞同牛百葉,好香好爽!佢哋炒嘅香鍋啲味道真係啱啱好啱唔會太咸,好愛❤️‍🔥🌶️🥚燒椒皮蛋&🍜 蔥油拌麵我哋仲有點咗十二味好特色嘅燒椒皮蛋同蔥油拌麵!燒椒皮蛋我就只係食呢間,因為佢用嘅皮蛋係個皮晶瑩剔透,個多黃係流心黃,配埋佢哋自家製嘅辣汁,少酸少辣好開胃!蔥油拌麵個味道都幾濃,份量適中,2個人食啱啱好!我好鍾意食十二味嘅原因係佢真係好方便,我去好多地方都會有呢間食肆,啱曬我成日都好想食辣嘢嘅人!📌十二味(奧海城二期)📍大角咀海庭道18號奧海城2期1樓146B舖#十二味 #招牌香鍋 #經典香辣鍋 #燒椒皮蛋

🌶️招牌自選香鍋🌶️
招牌香辣鍋

🌶️🥚燒椒皮蛋&🍜 蔥油拌麵
燒椒皮蛋
蔥油拌麵

📌十二味(奧海城二期)
📍大角咀海庭道18號奧海城2期1樓146B舖

#十二味 #招牌香鍋 #經典香辣鍋 #燒椒皮蛋 #食辣必吃 #香港美食 #奧海城美食 #香港美食攻略 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram
2024-05-14
燒椒皮蛋