呢間台灣野, 小編一直都好想食嫁喇今次去上環搵朋友, 就二話不說一定要試下呢間.因為係中環區, 所以坐位好啲窄,不過無辦法, 中環租金一定唔平不過佢坐位窄得黎又唔會坐得唔舒服, 係擺野食既枱有啲細🤣.1) 豬軟骨鯊魚豆乳湯面 ℍ𝕂𝔻 𝟙𝟜𝟝個湯好濃呀, 濃到係有少少張口豬軟骨亦都煮到好淋, 好入味而面既軟硬度都適中, 煮得岩岩好👍.2) 手作芋泥牛乳冰 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟚如果你係芋泥控, 咁你一定會鐘意呢杯野飲🤤芋泥真係好多❗️❗️ 點攪都攪唔勻🤣每飲一啖都有好多芋泥, 係咪好吸引呢😝.3) 綠豆沙牛乳 ℍ𝕂𝔻 𝟜𝟠小編覺得呢杯相對地比較淡其實佢係一杯加左奶既綠豆沙 🤣鐘意食綠豆沙既朋友都可以試下😗.4) 鮮芭樂苦瓜汁 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟚苦瓜汁小編唔常叫, 因為怕太苦但好少係香港食台灣野係有苦瓜汁叫, 而且又mix 埋小編鐘意食既芭樂所以就試下喇, 一試有驚喜喎😳芭樂同苦瓜都幾夾, 『2』者中和左, 成杯野飲好F͓̽R͓̽E͓̽S͓̽H͓̽, 亦唔會太甜/ 苦👍.5) 栥飯遇上蛋餅 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟠係栥飯ᴄʀᴏssᴏᴠᴇʀ蛋餅呀😁雖然佢叫栥飯, 但佢入面係無飯嫁只係蛋餅個皮代替左飯, 入面既餡同栥飯無誤感覺幾新鮮, 又可以令
呢間台灣野, 小編一直都好想食嫁喇
今次去上環搵朋友, 就二話不說一定要試下呢間
不過佢坐位窄得黎又唔會坐得唔舒服, 係擺野食既枱有啲細🤣
豬軟骨鯊魚豆乳湯面

1) 豬軟骨鯊魚豆乳湯面 ℍ𝕂𝔻 𝟙𝟜𝟝
個湯好濃呀, 濃到係有少少張口
豬軟骨亦都煮到好淋, 好入味
而面既軟硬度都適中, 煮得岩岩好👍
2) 手作芋泥牛乳冰 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟚
如果你係芋泥控, 咁你一定會鐘意呢杯野飲🤤
芋泥真係好多❗️❗️ 點攪都攪唔勻🤣
每飲一啖都有好多芋泥, 係咪好吸引呢😝
綠豆沙牛乳
3) 綠豆沙牛乳 ℍ𝕂𝔻 𝟜𝟠
小編覺得呢杯相對地比較淡
其實佢係一杯加左奶既綠豆沙 🤣
鐘意食綠豆沙既朋友都可以試下😗
4) 鮮芭樂苦瓜汁 ℍ𝕂𝔻 𝟝𝟚
苦瓜汁小編唔常叫, 因為怕太苦
所以就試下喇, 一試有驚喜喎😳
栥飯遇上蛋餅
5) 栥飯遇上蛋餅 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟠
係栥飯ᴄʀᴏssᴏᴠᴇʀ蛋餅呀😁
雖然佢叫栥飯, 但佢入面係無飯嫁
只係蛋餅個皮代替左飯, 入面既餡同栥飯無誤
感覺幾新鮮, 又可以令你唔好食咁多飯, 咁就可以試更多野喇🤣🤣
炸地瓜薯條
6) 炸地瓜薯條 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟝
佢地既地瓜薯條炸得好好食
好脆身, 配埋話梅甜酸醬
令你唔會食會好滯, 愈食愈開胃😋😋
手繪雙色鹽酥雞
7) 手繪雙色鹽酥雞 ℍ𝕂𝔻 𝟠𝟠
手繪既意思者係鹽酥雞係有『2』隻醬
1隻係松露蛋黃醬, 一隻係柚子蛋黃醬
其實2隻醬都好好食, 不過小編咁鐘意松露
當然就會投松露蛋黃醬既一票喇🤗
鹽酥雞雖然件數唔多, 不過個size 就好大粒
而且炸得好脆, 肉汁仲留左係件雞入面, 令到口感唔會好乾身👍
奶奶麻糬
8) 伯爵茶凍QQ芋圓 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟝
作為一個芋圓控, 食台灣野當然唔少得最後要食返個芋圓收尾喇😏
除左芋圓之外, 佢入面仲有伯爵茶凍, 檸檬愛玉, 黑糖珍珠同蜜綠豆
岩晒我呢啲咩都鐘意食下既人😊
芋圓同出面食開既唔同, 口感好煙韌 (黑糖珍珠都係好煙韌嫁)
而且食落都有地瓜同芋頭味
伯爵茶凍, 檸檬愛玉都好好食, 推薦呀❗️❗️
9) 奶奶麻糬 ℍ𝕂𝔻 𝟞𝟠
M͓̽Y͓̽ F͓̽A͓̽V͓̽O͓̽R͓̽I͓̽T͓̽E͓̽黎喇🤤🤤🤤
呢個係我期待已久既甜品
黎呢間店就係為左佢
果然無令我失望
好滑漏❗️❗️好煙韌❗️❗️
本身以為係熱食, 點知係凍食
點解你凍食都可以咁滑咁煙韌嫁🤔
小pop會繼續不停食食食,所以如果想得到更多似食資訊,請like & follow~😋
2020-02-21
$238.7 (晚餐)
豬軟骨鯊魚豆乳湯面
綠豆沙牛乳