本身同朋友打算食河內道嘅一間日本野,點知竟然要排隊,而我哋又好肚餓,所以誤打誤撞下去左隔離既茶記。茶記一般比人感覺係食頹飯,但呢間有好多小炒類,價錢好平民,幾唔錯👍🏻《粟米魚肚羹》$88同酒樓既味道一樣,湯羹帶粟米既香甜,飲落好順喉,魚肚切成細粒,幾爽口。《椒鹽鮮魷》$88炸粉雖然唔算薄但食起黎好酥脆,炸得亦岩岩好,唔會覺得油膩熱氣,不過可以再咸少少。《粉絲海鮮雜菜煲》$88份量好大!無論海鮮定係粉絲同菜都好多,好抵食!不過略嫌比較淡,但係蔬菜夠新鮮,芥蘭好爽脆,唔會有苦味。《黑椒牛仔骨》$88件件都好大舊,啖啖肉,滿足晒我呢啲愛食肉既人!而且肉質鬆軟入味,唔會韌到咬唔開。《聚香雞》例 $88呢個有驚喜,因為原本無太大期望,肉質厚實,好滑好有雞味!口感似食緊醉雞👍🏻👍🏻配上三款醬,其中一款係自家製口水醬,香得黎唔會好辣👍🏻真心正! 茶記黎講真係好抵食,就算深水埗都食唔到呢個價錢同份量!

《粟米魚肚羹》$88

《椒鹽鮮魷》$88

《粉絲海鮮雜菜煲》$88

《黑椒牛仔骨》$88

《聚香雞》例 $88

茶記黎講真係好抵食,就算深水埗都食唔到呢個價錢同份量!