(非會員)
不嬲出街食o野前都會o黎open rice 睇o下各網友o既食評參考o下. 今次同女友想搵間cafe坐低傾o下計, 就見到呢間cafe 有16:1的好評. 雖然有網友話唔收cash, 又要買d 咩card. 都上o左去問問. 但佢話cash 都ok, 於是就坐低o左6:45pm 一入到去, 環境唔錯, 幾有尖咀d 外國餐廳feel. 之後問個侍應(or 老闆?) 囉o左個meuu. 一睇: 唔係掛, 全日任何時間食物都係得d 小食, 面食就得冷面同咖喱反... 其他飯或意粉都冇(唔知點解有網友話食過意粉...), 已經覺得唔係好對路. 問個waitress 個menu 上面d o野, 連最普通問"個pizza 係3樣送都有定係揀一樣" 都唔知! 又要問人... 但係個waitress 話7 點前order 有7 折, 同埋7 點之後先有飯(淨係得咖啡哩飯囉!) 於是就盡快點o野喇, 由於係7 點前先冇點到curry飯.最後order o左: 1. 檸檬菠蘿沙冰(個名類似) 2.士多啤利奶酪3. 瑞士XXX雞翼4. 煙肉PIZZA.先黎2 杯飲品. 個沙冰好難飲, 有D 怪味. 同仙XX

先黎2 杯飲品. 個沙冰好難飲, 有D 怪味. 同仙XX O個D 差幾皮. 之後O個個士多啤利奶酪就好一般, 就係同牛X公司O既乳酪+糖+水O既飲品無分別. 之後O黎O左個雞翼. 味道OK, 係4 樣O野最好食. 最後O個個所謂PIZZA, 同便利店D 翻叮PIZZA 無分別! 由於對D 食物好唔滿意, 於是想
盡早食完就走.

但到埋單時, 個waitress 話$136. 我問: 呢個係7 折後? 佢居然話我地係7 點之後先order 囉, 態度又差. 我當然好唔gur, 好似俾人打劫咁.

大佬呀, 你o野又唔好食, 又乜o野飯/意粉都冇, service 又差, 仲要屈我多幾十蚊?! o黎之前都唔知7 點前有7折, 都唔會話貪你d 乜o野折啦, 但唔係之前又話冇飯, 之後又話我地7 點後order 呀? 就算你話我地係7 點後, order o野o個時都要出聲啦, 唔係最後話乜就乜o架麻. 最後個waiter (or 老闆?) 都照收7 折. 但o個淡氣真係落唔到囉. 真係好耐未試過去d 咁差service o既餐廳食o野!!!

建議大家:
如果想試呢間cafe 又唔信我o既經歷, 可以與朋友先到cafe 飲杯o野作低消費先, 如滿意先再作高消費. (避免與女友一齊去出現鑑介情況!)