2013-04-18 57 瀏覽
新場喎,第一次幫襯。反覆睇做個 menu 四五次,都無咩特別想試,本應去食家鄉雞,但排長龍,朋友仔趕住返工,建議轉場黎依間試試。我話無啦啦轉,一陣重慢過家鄉雞仲衰,又比我開口中,叫左咪三心兩意架啦 ﹗ 星泰餐廳個 menu 都好雜吓喎,德國咸豬手、咖喱牛腩、燒羊鞍、海南雞,感覺散筲筲,求期砌滿個板面就算。羅宋湯,微暖味淡,唔夠熱又淡而無味,茶餐廳 feel。牛油餐包,熱到燙手,幾正喎 ﹗牛油完全溶晒係麵包入面,好香噃 ﹗全晚最好食個餐包喇 ﹗海南雞,又係翼 ﹗頂 ﹗連雞翼都鞋鞋地、淡淡地、乾乾地,跟標準差太遠喇麻 ﹗ 海南雞油味飯,不香不甜,飯粒偏濕唔夠乾爽,又少左陣薑味,唔合格。菜乾湯,老火湯?No 喇,菜乾水黎架乍。安格斯肉眼扒配黑椒汁,好咸啊 ﹗依舊係安格斯?﹗我真係唔知邊度似安格斯,醃得過火,味道係快餐店、茶餐廳質數,HKD55 個套餐有湯有包有扒,明白既。Order 依個扒等左廿分鐘都未黎,我個海南雞飯都食完喇,對面枱個男人剛到無耐,五分鐘左右都食緊件西冷扒。咁咪問問侍應阿姐囉,佢敷衍地哦一哦就當無件事,睇住佢 keep 住係個場度行黎行去,跟本都無跟個 order,最後我唯

羅宋湯,微暖味淡,唔夠熱又淡而無味,茶餐廳 feel。

安格斯肉眼扒配黑椒汁,好咸啊 ﹗依舊係安格斯?﹗我真係唔知邊度似安格斯,醃得過火,味道係快餐店、茶餐廳質數,HKD55 個套餐有湯有包有扒,明白既。Order 依個扒等左廿分鐘都未黎,我個海南雞飯都食完喇,對面枱個男人剛到無耐,五分鐘左右都食緊件西冷扒。咁咪問問侍應阿姐囉,佢敷衍地哦一哦就當無件事,睇住佢 keep 住係個場度行黎行去,跟本都無跟個 order,最後我唯有叫疑似老闆既收錢哥哥追追啦,見佢行左去廚房,幾分鐘件扒就到喇 ﹗服務態度?唔洗講啦 ﹗朋友仔趕時間返工,搞到遲晒到 ﹗話左架啦 ﹗

2012-06-29