2010-11-17
又系一個畢業的季節,爸爸媽媽一家齊齊黎參加,當然要介紹距地吃翻餐有特色的,之前一直念念不忘依度的美味,所以一于帶距地黎嘗試嘗試。爸爸話見到依到個菜牌,樣樣都想試,可惜個肚有限。。。弟弟就中意清清淡淡,媽媽就愛吃羊肉暖身子,經過我地商量后,order了幾樣最想吃的。咖喱牛俐:依然系要點我最愛啦,夾起牛俐吃落口,陣陣咖喱香味,本人覺得咖喱系同肉類最搭的配料。西蘭花炒牛片:好清淡但不失味道的一碟,西蘭花炒的幾翠綠,牛肉片滑,賣相相當唔錯,爸爸好欣賞這個哦。牛肚絲粉皮:焦點在於它所放的花生醬,令到粉皮更加香更加爽口,牛肚絲唔韌,嗯嗯~~~不錯的冷盤。紅燒羊腩:雖然話系紅燒,但系一d都唔系上火果種,羊腩真系好好味啊,淋得黎唔會癡牙,好有嚼頭,媽媽當然選擇無錯喔!牛筋湯麵:這個牛筋十分一般,只不過系壓縮版的牛筋,味道無曬,最唔推薦系依個啦。Anyway,好開心可以同屋企人度過這個愉快的夜晚~~~
Anyway,好開心可以同屋企人度過這個愉快的夜晚~~~