2018-10-30 8551 瀏覽
香港作為#Carbone 的海外第一分店星期一至日 晚晚full booking琴晚星期一都要book到九點先有枱 令我更加期待來自New York的意大利餐廳 環境舒服氣氛十分好一坐底店員已經係原個芝士巨輪切左一碟芝士比我地食🧀之後係Housemade的三款麵包伴著#Salami• Caprese 蕃茄配上#Burrata 經典意式前菜 無得彈🍅• Baked Clams有三款味道 個人最中意係中間的Fantasia with Sweet Sea Urchin 海膽令蜆的鮮味更突出意大利菜的主角梗係#Pasta 🍝本身自己偏愛#Ravioli 所以係云云眾多選擇中• 除左Lobster Ravioli之外 其他乜都睇唔到了😂皮厚薄均一適中 入面的肉質偏實淨 龍蝦海鮮湯的鹹鮮味濃郁 特別欣賞個醬汁加入檸檬汁中和heavy的感覺亦令整體更有層次🍋• Fusilli Con Salsicce 芝士鹹香突出 短粗的意粉煙韌度十足• Mario’s Meatballs 拳頭咁大的番茄肉丸肉質鬆軟 番茄醬清新減低油膩感甜品另一個胃 Signature Lemon CheesecakeBanana
香港作為#Carbone 的海外第一分店
星期一至日 晚晚full booking
琴晚星期一都要book到九點先有枱 令我更加期待
來自New York的意大利餐廳 環境舒服氣氛十分好
一坐底店員已經係原個芝士巨輪切左一碟芝士比我地食🧀
之後係Housemade的三款麵包伴著#Salami

意大利菜的主角梗係#Pasta 🍝
本身自己偏愛#Ravioli 所以係云云眾多選擇中

Banana Flambe, Nutella Caramelised Banana with Caramel Icecream and Almond Cruch Cookeis 超好食

整體而言 食物質素高 服務好😌
2018-10-29