2020-06-12 126 瀏覽
話明係全餐,當然係每樣菜式都係有牛油果啦!依間黎自英國既Avobar好出名食牛油果,所以專登早d到拎位,但因為疫情需要探熱先可入座,最後都要人齊先入得。星期日好多人排隊,又要等埋朋友,pass左一張台後以為仲要等,原來安排入座個staff一早幫我地留左位。首先講下個 Starter,有我好like既Avocado Guacamole。香脆玉米片配牛油果醬,微酸中帶辣,非常開胃。一般Guacamole都有加入蕃茄洋蔥,依個係無既,唔緊要,一樣正,食到唔停口。Egg Benedict 賣相精緻,小妹唔食蛋,無法評價味道,齋食toast同煙肉就有d淡口。證明蛋汁對依道菜式黎講有幾重要。Orange Salmon作為一個主菜,份量比我預期中多,表面煎得香脆,有些少腥但可接受,配酸甜醬汁味道尚可,反而配菜既牛油果青瓜沙律很吸引,fresh得黎帶辣,建議撈埋salmon一齊食。黎得食superfood,當然要叫番個Superfood salad。第一次食羽衣甘藍,原來係無味既,所以一定要撈起佢,連埋牛油果、藜麥、豆腐、甘筍絲食。只有一個感覺,就係非常清新,突然覺得成個人健康左(咩事)。最後值得一讚
話明係全餐,當然係每樣菜式都係有牛油果啦!

最後值得一讚既,所有staff都好nice,仲問我地味道點,叫我地寫下食評咁,於是小妹就好唔專業咁寫左啦!

另外有d唔方便,係只收cash同電子貨幣。

另另外,食完一餐好飽,但原來無咩熱野落肚,好凍囉
大家擔心胃寒的話,點菜時留意下啦!