2018-05-28
之前跟女朋友去到中環影相, 因為天氣天熱同埋行到腳仔軟, 行過見到呢間黎自日本的甜品蛋糕店, 入面仲有幾個堂食位, 我地就諗都唔諗入左去買左兩件蛋糕坐低慢慢食, 順手休息下除左有唔同既蛋糕賣之外, 原來呢度都有雪糕同埋唔同既飲品賣店內都唔算好大, 但就有幾個堂食位可以俾你係度小休同享用佢地既甜點.我地一人叫左一件食, 一件係原味千層, 另一件就係佢地個皇牌堂島卷原味切餅呢個皇牌第一次係日本食, 俾佢入面軟滑既Cream所吸引, 外面是海綿蛋糕, 包住好多白色軟滑Cream外面蛋糕好軟熟有空氣感,有蛋香味,連埋唔同口感的Cream一齊食真係太好味了, 唔會太甜, 香港食同日本食味道都好一致!而原味千層就有另一番風味, 千層好有口感, 不過Cream就唔夠切餅多, 不過層次好豐富, 甜度適中, 不過我自己比較喜歡切餅多D!
除左有唔同既蛋糕賣之外, 原來呢度都有雪糕同埋唔同既飲品賣