2016-05-30 421 瀏覽
今日約左Maggie去銅鑼灣睇戲,睇完行左去Times Square附近間馬會度涼下冷氣,因為真係好熱丫!見時間仲早,我地就周圍Search下附近有無Cafe可以比我地坐下,我地兩個貓痴,見有貓貓Cafe係附近當然唔放過啦!打上去book 4點,哈,又有位喎!Yeah可以玩下貓貓啦!由於Cafe係一樓我地無等lift,行樓梯上去,門面採用木既顏色,好樸素既感覺。入到去左面係廚房,右面有個鞋架仔,Staff示意我地先洗手,之後著拖鞋,向前望,貓貓已經係前面啦!呢度有7隻貓咪,我特別中意咖哩,佢今年1月先出世架,可能因為最細隻,所以佢最好動,走黎走去,好可愛。睇睇Menu,只有一頁,選擇較少,但聽店員講黎緊佢地會Update Menu啦!我地叫左兩款野飲再加個雞翼就開始我地既貓咪之旅~手工果茶(凍): 水果有橙,士多啤梨同金奇異果,水果切到細細粒,再配左小匙羹仔比我筆水果食,貼心!雖然有士多啤梨,但果茶一d都唔酸,反而仲有d微甜,只係微甜唔覺得好甜,水果新鮮,果茶零添加,好健康。熱融貓爪朱古力牛奶: 好可愛,自家沖架,有兩舊朱古力,朱古力係貓爪樣,好Qute丫!自己倒鮮奶入去,加埋個小小發
熱融貓爪朱古力牛奶: 好可愛,自家沖架,有兩舊朱古力,朱古力係貓爪樣,好Qute丫!自己倒鮮奶入去,加埋個小小發蛋器一齊溝埋~如果厭唔夠味,店員仲準備左細細杯朱古力醬,可以隨時加架!牛奶好滑又香,貓爪朱古力唔係太甜,我地都要加多少少朱古力醬,溝埋鮮奶就岩岩好啦!我地溝溝下Jazz貓貓仲過黎反tim!
玫瑰花雕醉貓雞翼: 一打開蓋就有好多玫瑰花花瓣,賣相好靚。雞翼有5隻,隻隻都好大隻,花鵰味好濃,啲汁黃黃地色,唔知係咪溝左其他野呢?雞翼似乎醃左好耐,好重的酒味(放心唔會醉),仲有雞翼是凍食架!
同貓貓玩既時間過得特別快~要講BYE BYE啦~
2016-05-14