Miss Tira🧁係一間現切tiramisu專門店,使用零卡糖製作🍬食落去感覺比較健康啦🤭店舖每個月鄀會推出特色口味☺️對於選擇困難,真喺好難揀😖今次見到一口可愛裝,就買咗8️⃣隻口味試下🍑北海道豆乳丸子🍡裡面有麻糬,豆奶味好重🥛忌廉比較實,似撈咗啲豆腐落去,好食🍑經典原味☕️忌廉好重牛奶味🍼而朱古力同咖啡味都幾重☕️但吾會好苦,但就比忌廉搶過左🍑 髒髒黑芝麻湯圓🖤裡面都有麻糬,芝麻忌廉沙沙地口感,比較多渣🫣中間仲有一層黑色芝麻醬,吾甜,比較原味道,天然🍑泰式芒果糯米飯🥭🍚裡面有紫米,芒果糖漿,仲有椰絲,芒果味道比較甜🥭有啲假,紫米吾硬,同芒果幾夾,而忌廉裡面有椰絲,似食緊椰撻既口感🍑宇治金時配年糕🍵裡面有紅豆🫘仲有白玉團子🍡而抹茶可以食到回甘味🍵, 唔會太驚喜🍑海鹽焦糖蜜栗子🌰用咗兩款以上歐洲栗子製作🌰而成,可以食到栗子泥味道, 但海鹽焦糖🧂味道就比較弱。🍑楊枝甘露🥭港式糖水口味味道🇭🇰同泰式芒果嗰款幾相似,但裏面就多咗柚子,同西米, 幾特別
Miss Tira🧁

🍑北海道豆乳丸子🍡
裡面有麻糬,豆奶味好重🥛忌廉比較實,似撈咗啲豆腐落去,好食

🍑經典原味☕️

🍑 髒髒黑芝麻湯圓🖤