2010-07-23 28 瀏覽
B 仔 涼 粉 . . . 我 細 細 個 就 聽 過 佢 個 名 架 啦!出 名 到 幾 乎 無 人 記 得 佢 個 真 身 叫 佳 記 甜 品 ,N 年 前 ,同 班 friend 由 大 圍 踩 單 車 入 元 朗 ,終 點 站 多 數 都 係 去 佳 記 ,但 老 實 講 ,我 從來 無 食 過 B 仔 涼 粉 ,唔 係 唔 鍾 意 同 人 分 甘 同 味 ,而 係 唔 鍾 意 有 咁 多 罐 頭 生 果 . . . 但 元 朗 近 年 開 咗 唔 少 水 準 唔 錯 嘅 甜 品 店 ,佳 記 嘅 人 氣 已 不 復 當 年 勇 . . . 雖 然 佢 仲 係 好 旺。

B 仔 涼 粉 $60。如果 全 部 用 新 鮮 水 果 就好la!
蒜 茸 香 辣 雞 翼 尖 ($10) 一 碟 超 過 20 隻 ,抵 食 到 得 人
芒 果 冰 ($25) , 無 落 太 多 冰 ,一 飲 到 底 無 冰 剩 ,爽 呀!
益 力 多 蒟 篛 芝 士 脆 脆 餅 ($31) 賣 相 確 係 幾 吸 引 嘅!
西 瓜 布 甸 ($22) 超 抵 食 ,點 抵 法?再 睇 落 去 啦!
龍 眼 冰 ($18) 加 咗 大 量 椰 奶 ,飲 完 仲 口 渴 過 未 飲。