2005-05-23
牛肉麵既牛肉,用左牛展黎煮,牛展厚身,有種入口即溶既感覺,難得d牛展入味得來又夠焾呀嘛,鐘意食牛既,真係要試呀!最正係湯底,好濃郁,好令人有飲上癮既感覺,因為飲得出,放左好多材料去煲,味道有少許麻辣囉,感受到子天椒既麻,唔鐘意既朋友就要留意呢樣囉。事關果晚我同男去果度食飯,坐我對面有個陌生男子(搭台),聽到佢食緊碗麵,係咁同朋友講,又係咁批評係咁彈有麻辣味,不知所謂喎,但咁岩我同男友就大讚碗野既湯好味丫~但最差係d麵,破壞晒咁頂瓜瓜既牛展同湯底。d麵身雖則唔係易泡到發起既質地,但口感略嫌硬身左d,無d彈牙爽口既感覺,好失望囉~d麵始終係重點之一嘛,但佢地好似放左好多心機係d湯同料上面,忽略左d麵上面啦,唔,呢樣唔好啦另外,我再試左一客酒煮田螺,都ok喎。因為難得講明係酒煮,真係食到d酒味,不過呢~辣架!同埋油就多左d囉~~但都值得一試既成間野最唔好,係人手唔夠,等左好耐先有人應你既。
成間野最唔好,係人手唔夠,等左好耐先有人應你既。