2022-10-06
今次又去奧海城覓食🤣搵咗一間食中菜嘅餐廳😜我同我男朋友都好鍾意食中菜,以前喺英國拍拖嗰陣時我哋成日去一間地牢嘅中菜餐廳食孜然羊肉🥹🥹🥹孜然嘅味道簡直就係我哋嘅回憶呀🥰🥰🥰好啦今日就去試吓呢一間湘菜嘅孜然牛肉😍尋找回憶入邊嘅孜然味道😋😋😋入到去老闆就招呼我哋啦,七點幾去到都唔係好多人,我哋嗌咗招牌嘅1️⃣鐵板孜然牛肉,同埋2️⃣左宗唐雞,加埋3️⃣兩碗白飯呀唔該!🤣🥘鐵板孜然牛肉🥩鐵板孜然牛肉係好大碟㗎,佢一拎到過嚟就聞到好香嘅孜然味😋我男朋友話:「個辣度啱啱好,夠開胃🤣有90%似以前我哋響英國食嘅味道😝」但我自己就覺得佢唔夠辣🤣如果佢再辣多少少,咁就真係正呀!但係而家呢一個辣度都係好好食嘅,唔使飲水🥲唔使飲啤酒😅唔使飲汽水😅😅😅⬅️左宗棠雞🐔因為未食過湘菜,Google返呢一碟「左宗棠雞」係真湘菜嚟㗎!我自己覺得幾好食😋因為佢其實有啲似我哋廣東嘅西檸雞🤣🤣🤣但個汁係有少少分別嘅🧐食落去係幾得意,不過我下次應該都唔會再嗌呢一個菜㗎喇😅因為佢太炸太肥膩了🤣🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸總結:佢個鐵板孜然牛肉好好食😋我哋堂食食唔晒,打包左返屋企🤣我男朋友第二晚食返個孜然牛肉都覺得好好食,仲要係仲入
🥘鐵板孜然牛肉🥩
⬅️左宗棠雞🐔
總結:佢個鐵板孜然牛肉好好食😋我哋堂食食唔晒,打包左返屋企🤣我男朋友第二晚食返個孜然牛肉都覺得好好食,仲要係仲入味咗🤣🤣🤣呢個餸無論係堂食或者係帶飯都係一流😋另外不得不提嘅係店員嘅服務都好好呀😄我哋打包嘅時候想要多兩張紙巾😉店員都即刻拎俾我哋☺️🙏🏼
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸