黎到太子搵食, 鎖定咗呢間好媽媽, 去到門口見到成堆人, 原來係排緊隔離舖既金鳳 開正係間金鳳間隔, 你再好食, 真係好難吸人流😓入到舖頭, 內部係有心機裝修過, 最鍾意佢枱面上既字語, 可以講番食物心底話, 愛黎影相呃LIKE一流👍👍 位同位之間都有足夠距離, 內部算係得得舒服, 但唔明點解電視係播新聞台, 唔係應該煲劇送飯架咩?🙄先講同學唔突出既科目: 芋香珍珠、炸雞扒及滷水拼盤 芋香珍珠未似街邊舖咁甜到瀨屎, 珍珠咬口還好; 雞扒🐔未有豪大大咁大塊, 炸得唔會太乾, 保持到肉汁, 唔駛點鹽都夠味; 滷水盤豆腐唔夠味, 大腸同雞翼都太淋, 但個牛肉🐂又非常出色, 筋肉分明, 入味又保持到個質地唔太淋, 咬落去都仲FEEL到牛肉一絲絲 個牛肉應該放番係牛肉麵度, 唔係拼盤囉, 就好似將愛恩斯坦或者高錕先生放左係文科一樣, 有啲浪費😒講番拿A科目: 菜脯蛋批薩同台灣炒米粉 PIZZA🍕🍕賣相正, 上枱用左木板塾, 加埋把PIZZA圓刀仔點綴, 成件事升呢左一格 圓刀仔碌過PIZZA🍕🍕面, 菜脯香衝出黎, 竟然唔係討厭既咸香, 而係同蛋味混合一齊, 似西班牙奄列既蛋同洋蒽個份香味直衝腦

講番拿A科目: 菜脯蛋批薩同台灣炒米粉 PIZZA🍕🍕賣相正, 上枱用左木板塾, 加埋把PIZZA圓刀仔點綴, 成件事升呢左一格 圓刀仔碌過PIZZA🍕🍕面, 菜脯香衝出黎, 竟然唔係討厭既咸香, 而係同蛋味混合一齊, 似西班牙奄列既蛋同洋蒽個份香味直衝腦門💃💃, 估唔到中式食物都可以有呢個效果 切開中間細睇, 重身既菜脯平均分佈, 無沉係底, 唔知店家係點煎出黎, 做到呢個效果 其實本人細細個就唔太食菜脯, 聽到個PIZZA名亦都有所退避, 但見咁多人介紹, 試完真係好似出奇蛋咁開出三個願望來 (奄列、菜脯、PIZZA)😎

新竹米粉, 我細細個就聽過呢個名架喇, 威呢? 🤣🤣但今日見識到佢有幾勁, 炒米上枱, 都唔會靚仔得去邊, 但啲米粉係充實既白色, 一啲透明都無, 條條分明, 唔會黏起一舊, 咬落去, 唔係誇, 真係會彈牙, 其實配料都係簡單既菜同肉, 但個底靚, 炒出黎就非常出色😁😁

總體黎講, 呢個好媽媽都真係唔錯, 有一兩樣嘢我覺得係值得特登去太子食, 奈何你既同學成績太屈機, 你仲要坐佢隔離枱, 所有嘢都失晒色😣😣
炸雞扒
炸雞扒