2017-07-11
星期日 | 下午5:30 - 7:30 | $210 + 10% per head 全場爆滿,仲大把人排隊上菜速度快,叫咁多黎咁多衛生環境可以好d野飲要fill得密d咁既價錢都幾抵食,可以一試前菜|多選擇 - 漬物涼菜有中華沙律,八爪魚仔,海蜇,螺肉等等,食落都新鮮夠凍唔似擺左好耐。另外有沙律菜,栗米,車厘茄,青瓜等,配料都幾清甜可口而且無草青味。仲有幾種濃郁醬汁俾你自製沙律,感覺天然健康得黎真係食完都唔洗食其他野。刺身|大大個冰盆裝住,噴住煙咁送到你面前。刺身選擇多,蝦都有3種。帶子鮮甜好大粒,北寄貝彈牙,象拔蚌肉質鮮嫩,三文魚口感豐富,食落成口魚油香味但不會太甜膩。甜蝦,赤蝦, 3種都幾新鮮,虎蝦仲有蝦膏。不過用包裝wasabi就流d。壽司|勁多選擇,每樣食一件都飽到反艇。推介三文魚腩,魚肉厚切,脂方分布平均,新鮮肥美,輕輕火炙過魚肉表面更帶出魚油香味。芥末蟹子赤蝦都唔錯,蝦肉肉質紮實爽口,細緻鮮嫩,蟹子有點淡淡的鹹味,和壽司飯很搭。另外芒果沙律大蝦都幾好,選用大隻既虎蝦,肉質充滿彈性,配堆當造既香甜芒果肉,口感豐富,甜甜酸酸相當開胃。串燒|Overall都ok,相對少選擇,感覺
全場爆滿,仲大把人排隊
上菜速度快,叫咁多黎咁多
衛生環境可以好d
野飲要fill得密d
咁既價錢都幾抵食,可以一試
串燒|Overall都ok,相對少選擇,感覺上用料比刺身稍為遜息。鹽燒牛舌好好食,厚度剛好,食落口嫩滑爽口有嚼勁又唔韌,且油香可口。燒菠蘿都好正,選用剛熟既新鮮沖澠菠蘿,燒到個邊呈微焦,比就咁食更香甜更多汁。雞軟骨就麻麻地可以唔試,擺耐左淋淋地,食落得個咸字。
天婦羅 炸物|淨係食雞翼就得,其他都係冇咩特別兼外層炸粉會同食物分開。芝麻雞翼係平時你去日本舖頭幾廿蚊得2~3隻既水準,表面炸到酥脆,而食起來皮脆肉嫩又不會覺得油膩,保持到一定肉汁同雞肉鮮嫩。另外一口芝士都可以一試,外皮炸到微微金黃色,一咬落去芝士流入口腔,內餡香口十足。
甜品|Seriously,食現成果D好喇,成個雪櫃俾你揀。自家製果D無論係熱既葡撻(皮淋,內餡唔夠焦香)定凍既tiramisu / panna cotta(得個甜字,除左cream之外一d層次都冇)都唔合格。
飲品|十分多選擇,係fill得太慢,食左2個鐘都冇fill過。