2017-12-24 743 瀏覽
一直都覺得大喜屋有種離地既感覺,一餐放題要成三百幾四百,所以佢開左咁耐,我都未食過。但,因為朋友中左某大獎,開口話請我食大喜屋,仲要係殿大喜屋。難得今日咁開心,就索性打篇食評黎好好紀念下。點餐簿幾多元,有兩本唔同既簿比客點,而且啲相都算影得幾好睇。除左寫紙,仲有自助吧。呢個區域令我最吃驚既,係佢竟然有章魚丸。平時食放題,雖然就話係食日本野,但日式小食章魚丸真係唔多見,竟然係度有得自助夾,真係令我幾吃驚!除左章魚丸,日港前菜小食,都可以係度搵到,枝豆呢啲算係大路,但佢仲有瑞士雞翼、蒸魚,真係算幾多元化。「良心企業」壽司算係中規中矩,飯唔係大大件,想食到你飽果隻,飯上面既刺身係明顯地可以覆蓋度件飯既。而且多厚,唔會感覺想慳成本。海膽甜蝦壽司個海膽唔腥,估唔到同個甜蝦都算夾。係某啲特定時間,係可以出去自取海膽手卷。但因為實在太多人排,所以最後就冇出到去。但見格離位個個個手卷,啲海膽好似山咁高,就有啲後悔。單點既刺身就冇咩大問題,大部分既刺身都係預期之內既味道。不過要讚既係,刺身係咁多款食物中,上菜速度最快既,無論第幾次落單都係。「面面俱圓」燒物係我比較期待既野食,因為一食燒物就知呢間餐廳既質

「良心企業」

「面面俱圓」
燒物係我比較期待既野食,因為一食燒物就知呢間餐廳既質素,係好考工夫既食物。燒菠蘿鎖個菠蘿汁鎖得好好,食落個表面唔會太乾,而咬落仍然係濕潤既,真係幾唔錯。而燒排骨又係我幾估唔到有得食既野,肉質好嫩,又夠入味。本身想點多幾件黎食,但因為食佢果陣實在係有啲麻煩,所以最後都只係叫左一件。

「喜出望外」
到左我最最最想食既野,係芝士玉子燒!呢個我真係第一次係放題度食!所以一見到就即刻點左。等係要啲時間既,可能因為係即叫即整,佢上到枱仲係冒緊煙。中間咬開果陣,芝士仲係流口,熔熔既狀態,加埋嫩滑既蛋,可以話係冇得挑剔。呢個真係低得一點再點!