晌九龍塘出席完朋友囡囡的洗禮活動,而晚上又約咗班朋友上小弟屋企開派對,需要預備食物,又要回家打點,所以,就過番嚟又一城嘅美食廣場,貪唔使等位可以食快啲。依度嘅美食廣場有大家樂、有吉野家,亦有其他特色少少嘅店舖。mi2cool係misocool嘅分支,之前晌K11嘅misocool食過,感覺良好,食物有水準,所以面對住mi2cool,都頗有信心。而老婆係韓國泡菜迷,佢不其然就揀咗另一檔「韓國屋」(「韓國屋」嘅食評當然另文再講)。mi2cool除散叫,仲有午餐供應,價錢唔貴,都係$38-$40,以又一城嚟計算係咁。午餐有拉麵、湯飯、烏冬……等等,未試過佢啲湯飯係點,就膽粗粗挑咗豚肉野菌味噌湯飯($38)配餐飲即磨咖啡。豚肉野菌味噌湯飯兩個字形容晒:「失望」,豚肉少到你唔信,就係飯面得嗰4條,無味兼「嚡烚烚」;野菌又點?又係極之少,兩片冬菇絲搭兩小撮金菇咁大把,唉!唯一多嘅係日本大蔥,係勁多,可惜係唔好食,又生又老又韌,問你死未?仲未,因為連核心嘅味噌,都竟然係無味,唔怪之得店名都唔用miso(味噌咁解)依個字啦。早知咁差,食返大家樂就算!

依度嘅美食廣場有大家樂、有吉野家,亦有其他特色少少嘅店舖

豚肉野菌味噌湯飯

一味日本大蔥多!
好彩杯即磨咖啡唔錯啫!
早知咁差,食返大家樂就算!
5 分鐘 (堂食)