2018-07-12
The Cheesecake Factory 開左咁耐,一直因為唔想排咁耐而冇食過,今日平日晏就難得冇人排,終於可以試喇!!我都幾中意入面既裝修,好似美劇會見到果啲餐廳既感覺我就叫左杯熱朱古力$46,上面有大大pat cream🤤味道好好味,唔會太甜,但絕對飲到有落奶,整杯係香滑濃郁🍫《ice mocha》$42呢杯係朋友叫既,佢話都幾好飲既~餐前送既麵包🥖朋友覺得皮太硬,但我就覺得好好食喇,入面又軟又香🤤《Pasta da Vinci》$146大大份,食完呢個都飽長通粉煮得岩岩好,質感有咬口,醬汁酸酸甜甜十分開胃,一食再食!有啲雞塊,肉滑,同醬汁配合得好好!係我今次最喜愛既一道菜🤤Grilled chicken and avocado club 🥑 $178呢份上菜既時候我真係完全嚇親😂本來食完個意粉已經飽飽地,點知呢個大份到成塊臉咁🤭仲要好厚身加埋唔少份量既薯條🍟完全食唔晒不過以味道黎講,佢就稍有遜色,avocado未夠熟,有點硬,而且唔夠香,雞排就有點乾~不過麵包煎香好好食,醬汁亦配合得好好👍本來就諗住食一件cake既,但飽得濟完全食唔落,決定下次再黎!
我都幾中意入面既裝修,好似美劇會見到果啲餐廳既感覺
我就叫左杯熱朱古力$46,上面有大大pat cream🤤
味道好好味,唔會太甜,但絕對飲到有落奶,整杯係香滑濃郁🍫
《ice mocha》$42
呢杯係朋友叫既,佢話都幾好飲既~
餐前送既麵包🥖
朋友覺得皮太硬,但我就覺得好好食喇,入面又軟又香🤤
《Pasta da Vinci》$146
大大份,食完呢個都飽
有啲雞塊,肉滑,同醬汁配合得好好!
係我今次最喜愛既一道菜🤤
仲要好厚身加埋唔少份量既薯條🍟完全食唔晒
不過麵包煎香好好食,醬汁亦配合得好好👍