#💛 #灰到佐敦 #灰到食西餐呢間餐廳最出名應該係卡邦尼意粉,不過見到有其他款式更加吸引,於是就試下😚-🔻青醬北海道帆立貝風乾茄意粉 配熱花香柚子綠茶 $118聞落超級香,有種辣椒嗆口嘅感覺(?)但食落去完全唔辣🤣風乾茄有種果乾feel,但食落又幾濕潤,而且酸酸地,幾刺激到味蕾😆意粉比較有咬口,但又唔會好硬令你消化不良😂(我腸胃有啲弱🤫)帆立貝表面呈金黃色,鮮甜彈牙🤭▪熱花香柚子綠茶呢個配搭好好飲☺綠茶入口溫和,但都唔會俾柚子甜味蓋過,飲嘅時候仲聞到淡淡花香💮-👅食後感:意粉款式獨特,而且從食材烹調方法同味道都感受到餐廳嘅用心,絕對值得一試❣-👀個人喜愛度:8.5/10-🚩Cafe REVOL佐敦德成街4-16號富裕臺地下5號舖-#美食 #香港美食 #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #西餐 #pasta #파스타 #香港
#💛 #灰到佐敦 #灰到食西餐
🔻青醬北海道帆立貝風乾茄意粉 配熱花香柚子綠茶 $118