Carbonara $96呢道既卡邦尼不落忌廉,直接將蛋汁撈意粉,比較接近正宗做法(但有落洋蔥🧅)。意粉質感非常好🤩,做到Al Dente效果,煙韌彈牙有口感🍝。蛋汁香滑,唔會起粒,但蛋味唔太突出🧐。煙肉片香口惹味,厚煙肉粒油脂香濃有口感,的確唔錯,如果蛋味再突出啲一定超正😋。-原本想等埋Piccolo一齊影相,但店員提醒卡邦尼要盡快食,因為蛋汁會凝固,所以大家記得唔好影咁耐😆。————————————————————Black Truffle Mushroom Spaghetti $94聞到隔離枱既黑松露意粉好香😛,忍唔住自己都要叫一份。雜菌香軟入味,不過黑松露味唔算重,反而橄欖油味比較突出,整體黎講有啲普通。————————————————————Piccolo Latte $40揀左Nutty啲既豆,堅果香氣濃厚🌰,入口順滑甘醇,帶微微黑朱古力味,鮮奶同咖啡比例做得唔錯,完美咁突顯到咖啡豆既堅果香☕️,暫時算係我飲過既Piccolo當中既第一位🥇。————————————————————Matcha Latte $42抹茶清香🍵,甜度適中,但質感有啲粗糙,可能沖茶時未搞云,所以飲到
Carbonara $96

Piccolo Latte $40
Matcha Latte $42
抹茶清香🍵,甜度適中,但質感有啲粗糙,可能沖茶時未搞云,所以飲到唔少茶粉粒🥺,睇黎呢道既咖啡比較出色。