2025-07-20
📍佐敦呢間泰國菜口碑都唔錯! 裝修簡單配上少許泰式圖騰擺設,環境風味都幾似九龍城泰國菜餐廳😂 餐牌選擇超多😻 價格實惠,每款菜式嘅份量都超大碟😱 建議叫多幾個朋友一齊食🌀 泰式炸蝦餅炸蝦餅炸得金黃有光澤,睇落都覺得好吸引! 蝦餅落足料食到蝦肉,好感彈牙香脆😻 建議要配埋個甜酸汁,就冇咁飽滯!🌀 炭燒豬頸肉 & 惹味蒜蓉包豬頸肉口感軟嫩爽口,調味唔算濃味反而帶點焦香,沾上泰式酸辣汁就更加惹味 (不過唔係好食得辣嘅,就輕輕掂一掂就好😂) 蒜蓉包好impressd! 一客四條好大份🙉 表面塗上大量蒜蓉醬及牛油,好香口好好食! 🌀 菠蘿海鮮炒飯樣樣都咁大碟得唔得㗎😂 使用原個菠蘿作為器皿,炒飯炒得乾身足料,切花魷魚幾乎每一匙都有🙈 配搭肉鬆/提子乾/腰果/菠蘿粒/青豆等.. 味道唔錯🌀 珍多冰 & 泰式奶茶有多款特色甜品同飲品,幾推薦泰式奶茶~ 充滿濃郁茶香,甜到唔算高入口順滑
🌀 泰式炸蝦餅
🌀 炭燒豬頸肉 & 惹味蒜蓉包