Plato Cafe & Bistro (吳松街)

佐敦都算多美食, 所以都應該會幾多人, 但今次揀左間好舒服既西式餐廳, 好適合同一班朋友黎聚會松露薯條啱啱坐底左好肚餓, 但都要等齊人先可以叫野食, 咁見到個牌, 係fb/ig like 下page, 佢就可以送碟松露薯條, 就當係醫住肚先啦, 雖然係送, 但都唔馬虎, 熱辣辣既法式龍蝦湯緊係想飲湯, 所以就叫左個龍蝦湯, 配疘塊脆口的蒜蓉包, 不時通常龍蝦湯都好咸, 但今次味道啱啱好, 讚德國脆皮咸豬手我覺得味道可以既, 佢皮都好脆口, 好夠味👍果然係有皇冠既菜色美國安格斯內眼牛扒原本想試下佢既西冷牛扒, 因為佢有皇冠, 反而肉眼無, 但係咁啱今日無哂西冷, 咁就試下個肉眼la, 肉味好夠, 好juicy, 都唔錯(不過我都係想試下個西冷, 因為平時肉眼會好味過西冷, 但反而今次廚師推介係調反轉)美國聖路易斯豬肋排佢既ribs 都好食, 焗得好軟, 好入味, 豬肋排真心推介一定要食北海道帶子蘆筍忌廉汁意大利飯原本想叫有黑松露既意大利飯, 但因為一開始都食左個松露薯條, 加上今餐都唔多菜, 就叫左個蘆荀, 好味, 唔會太"漏"煙三文魚牛油果醬薄餅好耐無食過pizza, 所以就叫左個pi

美國安格斯內眼牛扒

煙三文魚牛油果醬薄餅
好耐無食過pizza, 所以就叫左個pizza 食, 個薄餅底, 我鍾意, 味道幾好

密桃乳酪
有好濃既蜜桃味, 仲有果肉, 感覺係似用蜜桃去整, 唔係用罐頭蜜桃個種

OREO奶昔
佢有塊OREO餅放係上面裝飾, 味道好味, 好濃既OREO 味

朋友仲叫左芒果乳酪, 佢話幾好飲既, on top 加左d 粟米片個種脆脆, 好有口感
仲有苿莉花茶, 仲叫埋好大大杯既啤酒🤭
Oreo奶昔
Oreo奶昔