2021-05-18 100 瀏覽
今晚終於番自己地頭,試一間新開既酸菜魚🤙🏻餐廳雖然位置還好,但光猛新派既裝修同埋強勁既通風塔夠🤓今次直接叫左個2人餐無腦set,包一前菜、主菜同小食,埋答400都唔洗,都幾抵食——————🐽 涼拌土豆絲 由於友人唔太食得辣,所以叫左黎個土豆絲試下😆一啖食落去已經感覺好大陣大蒜味,食落口又涼涼地,真係好岩夏天熱辣辣甘食🐽 乾煸四季豆四季豆炒得好香口,上枱黎都聞到好香既味道,加上左肉碎同埋小小辣椒,令感覺層次更豐富🐽 十三少酸菜魚終於等到主菜上枱🤤個碟比相更加大碟!首先試左個湯,酸菜既咸酸味同花椒既麻香充滿住整個口,魚肉亦都好滑,唔會話好腥,送飯真係一流🤭🐽 紅糖糍粑最後叫左個甜品埋尾,賣相好特別,廚師將炸到外皮香脆既糍粑砌成積木甘既形狀,可見廚師好有心思。糍粑咬入口外脆內軟,連埋唔會太甜既紅糖一齊食真係好夾😆

——————

🐽 涼拌土豆絲