餐廳: Poke Go (大南街)
資訊:

2021-10-06 147 瀏覽
最近見到好多朋友都食Poke bowl,見到佢哋食大大碗又咁colorful我都好想試下。poke 呢個字亦都係切粒嘅意思。呢類碗飯主打都係既好食、健康又飽肚,比較低脂同有營養。朋友話呢到味道唔錯就介紹左我黎試下呢間開左冇耐嘅餐廳食。呢到裝修行清新森林風,全部牆都有畫係上面,環境幾舒服,坐位都夠闊。除左有幾款舖頭拼好左嘅配搭,仲可以自選,想食咩就食咩。不過我懶所以就揀左餐廳嘅配搭。☘️NALU 🐙$98入面有八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、和式青蔥、甜粟米、皇帝蟹棒、辛味蛋黃醬、芝麻、辣椒碎。食落都幾辣🌶,睇相可以見到幾多辣椒粉。唔食得辣可以叫佢走辣椒粉。個人推薦要叫皇帝蟹棒,因為令到成個飯更鮮味😋甜甜辣辣,同埋材料夠新鮮☘️ONO 🐟$98三文魚都幾新鮮,係有少少筋位🤏🏻,飯嘅比例大約佔成碗嘅10%,餸夠多,大碗,雖然蔬菜比例較多,但份量絕對夠飽,女仔差啲食唔晒。醬汁就係果仁醬🍀紅火龍果汁🍹$38一睇到餐牌就決定要揀呢個🤣清理腸胃一流。飲落係好原汁原味,完全係將火龍果直接打成汁,冇特別加糖,唔會有假味,真材實料。上面仲有塊紅火龍果乾做裝飾,非常脆,不錯👍🏻

☘️NALU 🐙$98

NALU