2020-08-16 1664 瀏覽
話說前排特別想食漢堡,所以就有一日lunch就搵左公司附近新開既餐廳食漢堡🍔!雖然見佢用既材料唔特別多,但食落味道有驚喜!小店位於灣仔近摩利臣山附近,旺中帶靜。小店座位唔多,得兩個,所以係主打速食!呢度有三款burgers,普通burger,泰式burger同素食burger!我就試左呢個普通burger「Right Mad」。採用既材料唔係特別多,但食落味道真好特別!漢堡全部即叫即製,保證新鮮出爐!先講下麵包🥯,餐廳採用法式牛油麵包,所以食落特別香!而中間既漢堡排係手打,採用本地牛腩、牛小排同美國牛肩胛混合而成,非常多肉汁,另外我非常鐘意牛肉表面既煮到焦糖化既洋蔥🧅,車打芝士同獨家醬汁,食落甜甜地,更可以襯托到牛肉肉汁鮮甜味,真係幾好味👍🏻!另外,漢堡用左生菜同蕃茄,食落非常清新,爽脆而唔油膩!我加左$20,試埋個薯條🍟!食落脆脆地,意外地甜味好突出,不過有點鹹!整體上,食物水準都幾高質,經過附近既朋友不妨一試!

Right Mad
Right  Mad