今次已經係我第二次來依間印度餐廳,呢排大坑經過疫情之後,租金平咗,開返好多新嘅餐廳。依間印度餐廳因為疫情嘅關係,開始做午市嘅優惠套餐,人均$80就落到樓,仲要係正宗印度人開嘅,唔需要去到重慶大廈,都有得食正宗嘅印度菜。整間餐廳呢只有大概20個座位,疫情減半,最多只能夠坐到10個人到。佢而家外賣做緊八折,所以我嗰日喺餐廳短短45分鐘,已經見佢做咗好多單外賣,就知道佢好受街坊歡迎!餐廳用黃藍色裝修做主調,簡簡單單,有時又會播下啲印度Bollywood嘅音樂,好有feel!可能入正題講吓啲食物先,我哋今日叫咗兩個套餐套餐C咖喱羊肉+烤餅$75套餐A椰菜花馬鈴薯+飯$62兩個餐都連湯同汽水羊肉同埋馬鈴薯都係用一個熱鍋奉上,材料簡單,但係配上特製嘅印度醬料,突出左羊肉同埋馬鈴薯嘅香味,再將醬汁配飯食,或者沾上烤餅,真係好嘢味!佢哋啲飯呢唔係普通嘅米,比較尖型少少,俾我哋普通家庭食緊嘅硬身啲,食落去嗰種香味配埋嗰啲醬汁啦,係屋企普通白米做唔到嘅。佢嘅烤餅呢好大塊,沾上熱鍋中嘅醬汁,冇得輸!大家經過大坑,想食印度菜,或者平民化啲嘅菜式,不妨試吓依間餐廳!

可能入正題講吓啲食物先,我哋今日叫咗兩個套餐

套餐C咖喱羊肉+烤餅$75
套餐A椰菜花馬鈴薯+飯$62

兩個餐都連湯同汽水

2020-11-14
2 分鐘 (堂食)