2008-08-30
29-8-2008上山頂行0下, 行到「慶」0黎買0野飲. 印象中飲過一次佢的 chocolate monkey (詳見 http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=161438) 覺得勁難飲, 今次唔敢亂0黎, 買了果汁類的 green tea with lemon & lime (mini size $28); 朋友就要了聲稱有菠蘿及椰子的 smoothie (mini size $28).首先要講講杯0野0既包裝, 雖然杯係 mini size, 但面頭膠蓋係太大的, kup 唔實個杯之餘仲要斟得太滿, 搞到朋友幫我0係 counter 拎0野飲時, 瀉到成手都係檸汁, 真係... 而杯0野本身, 就係超難飲的 -- 飲落唔凍 (!!!), 完全無 green tea 痕跡, 味道只有青檸汁的勁酸, 仲帶點澀, wtf!見自己杯0野咁難飲, 唯有「央求」朋友請我飲兩啖佢杯應該無咁酸的 smoothie 「過0下口」, 點知一樣出事 -- 唔凍, 勁酸, 飲落似放了係室溫下一段時間的鮮搾橙汁, 好
見自己杯0野咁難飲, 唯有「央求」朋友請我飲兩啖佢杯應該無咁酸的 smoothie 「過0下口」, 點知一樣出事 -- 唔凍, 勁酸, 飲落似放了係室溫下一段時間的鮮搾橙汁, 好難飲.
估唔到佢連果汁類都咁唔掂, $56 兩杯咁0既0野, 天呀 @_@" 唉, 早知過隔0黎 Pacific Coffee 買杯 strawberry banana 算數啦!