工作一整日體力好似蒸發哂咁,想搵間特別d又舒適既餐廳;搵到附近有間食果醬做主題既餐廳,心頭一癢,就試試佢🍯果醬九宮格多士🥪$49果醬香甜,果味豐富。果醬當甜品倒轉黎食😋9款有2款特別鐘意;黑糖四物;有少少薑既辣味,好似台灣既黑糖咁,好得意既食法蛋黃菠蘿🍍;好似食緊鳳梨酥咁,蛋黃味唔太濃,下次都試下鳳梨酥夾麵包,哈仲有木瓜雪耳、熱帶風情、芒果醬、士多啤梨、玫瑰蘋果、桂花雪梨、玉桂蘋果💁🏻‍♀️食每一啖都估下係咩醬黎,哈哈,幾好玩😂🌹玫瑰蘋果醬單骨雞翼🍎$39蜜糖雞翼,可樂雞翼就食得多;果醬雞翼第一次食,雞翼外層佔滿果醬,有玫瑰既清香🌹感覺好特別🦀黃金蟹肉軟殼蟹意粉🍝$109軟殼蟹炸得好脆,黃金就係鹹蛋黎,仲有好濃既蒜蓉香, 個意粉唔會好多醬,較乾身但味道好夠田園沙律配熱情果醋汁 🥗(dinner set)同一般既沙律既分別係用左熱情果醋汁,酸酸地仲會有少少熱情果香🍴慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁🌹🍎(dinner set$179) 厚厚既安格斯,唔太肥只有旁邊少少既肥肉,油脂分佈好好,與玫瑰蘋果汁好夾桂花雪梨茶🍐(跟餐飲品半價$18) 搞拌杯底就會食到啖啖雪梨肉,好清香既桂花一粒粒浮起

🍯果醬九宮格多士🥪$49
黑糖四物;有少少薑既辣味,好似台灣既黑糖咁,好得意既食法
💁🏻‍♀️食每一啖都估下係咩醬黎,哈哈,幾好玩😂
🍯果醬九宮格多士🥪

🌹玫瑰蘋果醬單骨雞翼🍎$39
🌹玫瑰蘋果醬單骨雞翼🍎

🦀黃金蟹肉軟殼蟹意粉🍝$109
🦀黃金蟹肉軟殼蟹意粉🍝

田園沙律配熱情果醋汁 🥗(dinner set)
田園沙律配熱情果醋汁🥗

🍴慢煮厚切安格斯西冷扒配玫瑰蘋果汁🌹🍎

桂花雪梨茶🍐(跟餐飲品半價$18)
搞拌杯底就會食到啖啖雪梨肉,好清香既桂花一粒粒浮起面
桂花雪梨茶🍐

New York Cheese Cake 🍰(dinner set)
配士多啤梨醬,微微酸味一解芝士蛋糕既膩意,成就我第三個胃

英式奶油鬆餅🍴配玉桂蘋果醬$59
見到每抬客都會叫一份,仲讚不住口我都叫黎試下;
Scone 熱辣辣上枱,牛油味勁香!一讚既係,真係做到外脆內軟,絕對唔會太dry‼️配上玉桂蘋果醬,將香味提升到極致!蘋果醬入面有不少蘋果粒,homemade無添加,並非浪得虛名

原來果醬可以有咁多種食法,唔單止塗麵包😋🥪

🍯果醬九宮格多士🥪
🌹玫瑰蘋果醬單骨雞翼🍎