2021-10-20 731 瀏覽
有日經過女人街,喺側邊已經見到呢間食店地下嘅裝修幾得意,但係冇諗過去食嘅,然後之後有一日夜晚真係諗唔到食乜,就醒起呢間食店,所以終於就上咗去食啦,本身都冇抱好大期望,上到去坐低之後我叫左石頭鍋米線,而朋友就叫咗個荷葉飯,咁我就叫咗個肉骨茶肥牛石頭鍋米線,朋友就叫咗個瑤柱蒜蓉海鮮荷葉飯,其實大家都冇乜期望,只係當普普通通食個晚餐就OK,但係當食物嚟到之後,入口第一下覺得我哋真係太睇小左呢間食店,因為味道真係好好,可以話係超出左本身我哋嘅期望,因為可能佢哋嘅餐牌圖片唔係話好吸引,但係估唔到食物味道嘅質素好好,先講咗個米線,肉骨茶湯底好濃郁,根本係可以真係當肉骨茶咁飲,薏米線煮得剛剛好,份量亦都唔少,食幾耐都好,因為佢嘅石頭鍋嘅關係,所以碗米線去到最尾嗰啖都仍然係好熱嘅,呢樣嘢幾加分,令到成個米線好出色,至於荷葉飯嚟到真係好香荷葉味,海鮮嘅料都足夠,白飯本身都有少少味道,在配襯埋調味料真係色香味俱全,之後我哋就叫咗一啲小食例如串燒,雞軟骨,翠玉瓜,燒扇貝,亦都幾出色,味道足夠,而嘢飲方面佢哋有特製嘅特大檸檬茶,呢方面做得幾貼心,整體呢間食店真係超出左期望,呢個價錢食到啲咁高質嘅嘢,我相信以後都會再去幫襯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-10-05
10 分鐘 (堂食)