2005-07-18
我早就知道三上要排隊食飯好耐架喇.係.d野食唔算太好食.但諗住足不出戶就食到日本料理.都係呢間.我住係朗晴居既.我同店舖既距離都要2,3個字路程.當日落左外賣諗係無咁快送到我屋企.咁就出去接我個仔先.點知送外賣既時間俾我想像中快.我本身唔係屋企.但送外實果個人等左好耐都無人應.而且佢重a~h室都試吓係唔係果家人叫外賣.重有上11樓試.佢始終都搵唔到.佢係地下大堂終於等到我番嚟.而且重無發脾氣.重好好既服務態度,一個咁小既價錢好唔好食係其次.我個人覺得人對人既態度重重要.另外.我都有時會到三上食野.都大約知道咩人做咩位.廚房定壽司吧都要注意衛生就一定要架喇.但係有陣時見到壽司吧入面既人到搗垃圾.咁佢係用手搗.又要做壽司俾客人食.俾d客見到.都無哂胃口啦.如果我係老闆.呢d錢唔節省得囉.用得幾多呢.好過俾客人見到佢搗完垃圾又做壽司俾客.俾我都唔開胃啦.呢樣要多加留意了