平時出名食肉獸嘅我😫覺得自己真係肥咗好多😣😣有個朋友介紹中環有間素菜餐廳💛💛,為咗減少我自己嘅罪惡感,今晚就決定食素😋😋呢間Veggie4love位於中環士丹利街,上到10樓一開𨋢🛗,已經覺得非常有格調😍因為佢係有啲復古風☎️中間仲有部古董電視📺不停播放黑白嘅外語片,配合埋懷舊嘅歌曲🎶🎶,成個裝修同設計都勁有復古feel😍😍前菜我哋就叫咗個越式炸素卷伴蒜香檸汁🍋$78,素卷一上碟好似tacos,濃郁嘅豆香🤣再加上炸腐皮嘅香氣😚,熱辣辣一啖食物去超香脆!🔥配合埋算香檸汁🤤🤤正丫雖然係食素😋但係見到一個勁似漢堡包🍔嘅餐都覺得非常想食,於是就叫咗個素漢堡扒半伴惹味燒烤醬🍖🍖$158仲有沙律菜🥗同埋薯條,素漢堡質感相當唔錯💛💛燒烤醬亦都相當滋味🤤🤤配合埋蕃茄🍅生菜🥬口感非常豐富🈵另外我哋都叫咗個越式撈米粉🉐$138,裡面配料相當豐富🤤🤤有香草🌿炸豆腐🈴芽菜💛蘿蔔絲🥕青瓜絲🥒芫荽㊙️腰果,再配合埋酸甜嘅青檸汁撈埋一齊食😚,超級清爽,味道一流🅰️🅰️🅰️飲品方面叫咗一個Strawberry soy shakes ,士多啤梨味非常濃郁配合埋cream 🍓🍓$68,仲叫咗杯藍莓🫐石榴和巴西莓茶$28,酸酸甜甜,

仲叫咗杯藍莓🫐石榴和巴西莓茶$28,酸酸甜甜,好清爽💯

食完想行吓石板街又得🉐過Landmark shopping又得🉐🉐超方便💛💛
  • 素漢堡扒伴惹味燒烤醬
  • 越式撈米粉