2019-03-21 28 瀏覽
公司附近新開左間泰國菜,地點一萬個方便,就正正係滙豐斜對面,尖沙咀既中心點,離遠見到個門口好光鮮,大大個字寫住Tom Yum Noodle,感覺好似非常唔錯咁,就簡左食呢間餐廳啦!入到去見到粉紅色梳化加草坡背景既牆上面有霓虹燈既圖案,而入面都係梳化位,環境都幾舒服下。我地兩個人叫左一個牛肉船河 (鮮牛肉+扎肉)$68、鐵板蠔仔煎蛋$78、泰式特色椰菜苗$78,另外再加左兩杯野飲,龍眼冰$28同青檸梳打$28。鐵板蠔仔煎蛋呢個估佢唔到既好味,好食過好多九龍城既泰國餐廳!佢地d蠔仔好新鮮,唔會灰灰暗暗咁GE色,或者一pat pat好水;而佢亦都處理得好好,唔會食到有蠔殼。呢到既粒粒分明,仲要大大粒,同蛋漿Mix一齊黎煎,正呀!呢度個食好食,咸甜剛好,而且醬唔會太,我唔算食得辣,而呢度GE辣係我覺得都幾老少咸宜。驚喜泰式特色椰菜苗呢個個醬汁同樣調得好好,好惹味得黎又唔會過辣。出面有d會炒到D菜出哂水或者太多油,但係呢到既唔會。椰菜苗夠乾身而汁可以掛係上面,好好味,好食到想再夠食添,哈哈。牛肉船河 (鮮牛肉+扎肉)份量十足,2個女仔食都好夠食,仲要係尖沙咀呢個地區只係收你$68一大碗,扎肉俾8

鐵板蠔仔煎蛋

泰式特色椰菜苗

牛肉船河 (鮮牛肉+扎肉)
份量十足,2個女仔食都好夠食,仲要係尖沙咀呢個地區只係收你$68一大碗,扎肉俾8,9片俾你、厚身GE。船河湯底咸度剛好,唔會太濃味而搶過其他食材GE味道。

青檸冰同龍眼冰都係大大杯,$28抵飲。食完成餐飯都未飲哂。

除左野食驚喜,服務都好好,會主動俾餐具同碗你share。Overall 黎講都係性價比幾高,水準略高GE餐廳。
2019-03-12