2018-05-29
今日睇雜誌見到之前係灣仔既明信片主題cafe宜家搬左去尖沙咀近尖東既首都廣場,地點更方便易去。搬左去新鋪地方更大更寬敞,裝修就以簡約既淺木色做主調,比人一個自然舒服既感覺。呢度仲保留左原有既post card售賣同代寄post card服務tim。而新店仲加多左d市集同寄賣元素,可以比人發現更多有創意既精品,不過我當晚去到既時候就已經close左。呢間新店貫徹番之前灣仔舊鋪都係採用自助形式,係櫃台落完單,再自行攞餐具,食完亦都需要自己收拾碗碟Menu新店亦都update左個menu,比之前有更多選擇,宜家仲係夜晚2030之後有個每位$68既甜品放題tim煙三文魚火箭菜沙律$68呢個沙律份量足,而且食材新鮮,配搭埋d乾果杏仁,口感一流,食完仲好醒胃tim黑松露汁雜菌意粉$68呢個意粉色香味俱全,濃郁既黑松露汁掛係扁意粉度,食落好juicy,再加埋d芝士粉,味道仲更上一層樓呀水牛芝士巴拿馬火腿蕃茄醬薄餅$128呢個pizza都好出色,首先佢夠足料,而且火喉arm arm好,做到邊脆內軟,食落口感一流
Menu