2020-08-22 1441 瀏覽
疫情期間去唔到旅行,一心諗住去食正宗土耳其菜去找會去年去土耳其嘅感覺。 。。係外面睇,喂正喎,好有特色下喎。。。入去坐低埋,睇埋 menu, 好似好得喎,諗住今次冇揀錯啦。。。我叫個 雞 kebab doner, 老婆叫個 牛 kebab doner,加個 中東包 食下回味下感覺。 食完仲諗住叫個土耳其雪糕,老婆仲問啲人會唔會又用雪糕桶玩下佢呢。。。 開心到佢呢。。。好開心咁等嘢食到啦。。。好啦, 食物到。 doner 嚟先。。。 一放低老婆問。。。 塊番茄呢? 冇咗嘅。。。 (佢最中意食 doner 塊番茄) 問個 waiter, 佢話今期冇番茄。。。 我心諗咁都得。。。 唯有叫老婆唔好唔開心。。。之後大家開始食,老婆又發現奇點。。。點解啲飯唔係中東米呢嘅, 我睇睇,話,好嘢, 點解會係用日本米????????? 我哋係未去咗食 fusion 菜。。。都算, 食啲肉試下 ~ 濕淋淋, kebab 唔係烤到有啲脆嘅咩。。。 老婆已經開始 H 面。。。之後仲搞笑, waiter 放低個中東包, 我同老婆呆 L 咗, 點解係方包? 你冇睇錯, 真係生命麵包果啲方包。。。唉。。。 失望,早啲

係外面睇,喂正喎,好有特色下喎。。。

好開心咁等嘢食到啦。。。

老婆已經開始 H 面。。。

唉。。。 失望,早啲走算。。。 賣單仲要加一。。。 好嘢。。。

相都唔影了。 火都嚟。。要睇相自己去食下感受下。。。