2019-05-25 315 瀏覽
係facebook睇到某著名foodie賣廣告賣到好好食 而且仲話二人同行送雞煲 所以就去試下一去到店員介紹個套餐 我地就跟個foodie介紹簡左$218個個 **除左$218仲要加$10醬料費 但由一開始食到最後都無店員比醬料我地 仲想收我地醬料費 好彩有相為證(圖6)**(facebook賣廣告時係寫$198 可能係星期五關係所以無追問)然後店員問我加唔加$68任食任飲 如果唔加套餐亦都包左6樣火鍋料/小食/甜品揀 (冇得揀野飲)咁我地得兩個女仔 諗住有海鮮鍋又有雞煲都夠 所以就唔加 店員即刻黑臉 🙃haha跟住我地落單時問左第一次係咪會有雞煲送(某foodie優惠 有訂座就會送 訂座時wts店員都話左會有)然後店員都話會上左個雞煲比我地先 但最後係黎左海鮮鍋先唔緊要我地食完咪再轉煲囉海鮮都幾新鮮 尤其係北寄貝 但蝦就唔太靚入面仲包左女件雞 都幾滑幾好食另外我地揀左6樣火鍋料同小食講講我最深刻既幾樣腐乳炸雞翼 凍既 連翻炸都唔炸 仲衰過放題手打丸 一蚊都大粒過佢 不過唔差烏冬 估唔到貴既火鍋連稻庭烏冬都冇 係包裝烏冬食哂後就叫店員上粥 我自己都食過幾多次呢啲火鍋但好多都係用米再煮粥
跟住我地落單時問左第一次係咪會有雞煲
腐乳炸雞翼 凍既 連翻炸都唔炸 仲衰過放題
手打丸 一蚊都大粒過佢 不過唔差
烏冬 估唔到貴既火鍋連稻庭烏冬都冇 係包裝烏冬
食哂後就叫店員上粥 我自己都食過幾多次呢啲火鍋
但好多都係用米再煮粥 我都係第一次見人直接用粥去煮 煮煮一都溶哂咁濟
煮粥個陣我地就問店員:「係咪會送個雞煲?」問左兩三次佢都扮聽唔到 問第二啲野就有回應
算 我地食完粥再問 問第二位男店員 個陣20:58分
我地等等等 等到21:30都冇黎(兩小時時限 21:48要離座)
我地再追問 過左5分鐘就即刻黎
份量大概1/4隻雞 (送既都唔會奢望有好多雞)
味道好辣好咸 麻麻地咁啦
整餐比我既體驗真係麻麻 店員一聽到我要用個優惠就扮聽唔到 你唔想送就唔好同人合作啦 扮聽唔到 一追再追 想點?
唔加任飲任食就黑臉
味道又未去到哇一聲 個雞翼就真係嚇到我哇一聲啦