2020-12-14 1207 瀏覽
係網上得知係八鄉附近有間食物賣相唔錯既西餐廳,而且仲要近我住既地方,當然要去試下啦😎睇清楚餐廳資料,原來係要whatsapp book先食到,即刻拿拿淋問下仲有冇位,又好彩當日仲有一個時段有位,唔理三七廿八即刻confirm!! (佢只係營業13:00-18:00)而餐牌佢亦會先send比你,但要係指定時間前覆返佢,等佢可以預備材料,確保材料新鮮亦都唔好浪費。其實呢d做法有d似去旅行時有d餐廳既做法,所以都覺得可以理解(不過速食既香港係比較少呢種做法)book左位,準時去到係禮貌😉,去到安排坐左樓上,見到其餘既枱已經有人坐左fully booked, 全個餐廳只有四枱,所以唔會好迫同好嘈😌餐廳裏面有好多特別既傢俬同擺設,等食物既時候就可以欣賞下餐廳環境😀先黎左飲料👇火龍果西柚汁用紅色火龍果,顏色醒神又健康,睇得出沒有勁溝水,真材實料,亦不會過甜櫻花白桃梳打呢杯飲品最特別之處係佢粒冰裏面係有花瓣,當你飲到咁上下d花瓣就會係冰度溶返出黎浮係水面。佢下面就有白桃肉可以食,so fresh😇素菜法式可麗餅啱食素人士食,餡料非常充足,唔好以為佢皮薄就唔飽肚,食到最後,家姐都食唔晒。烤雞芝士可麗餅

先黎左飲料👇
火龍果西柚汁

櫻花白桃梳打

素菜法式可麗餅

烤雞芝士可麗餅
同素菜個個差不多,但因為有肉會更有咬口,對我黎講,因為有芝士,會更加香一點,因為用料充足,真係每一口都係肉。

純素柚子沙律
反而呢個沙律就有少少失望,因為佢係個dressing有柚子味,但冇柚子肉😢,同其望有點差距,普通左少少。

不過overall黎講都係一間唔錯既餐廳,坐落都舒服既,係疫情下可以當自己係去左旅行咁😂

仲有另一好消息係佢地好似會搬舖,會更大,更多位,營業時間都會好似會耐d同多d人手。如果開左,應該都會再去😁
火龍果西柚汁
櫻花白桃梳打
素菜法式可麗餅
烤雞芝士可麗餅
$150 (其他)