2018-12-28 824 瀏覽
聖誕前夕當然要約啲朋友去gathering喇!!! 德國菜不嬲都係大學學會朋友仔至愛,聖誕老人嘅我為左滿足佢嘅願望,唔怕肥死都陪佢食德國菜!!! 上網見到Prosit bar裝修好有德國當地餐廳feel,一於同朋友仔去回味回味~餐廳位於大廈一樓,格局比較的骰,但都有吧枱位,裝修好有德國feel,好正呀!!!餐牌選擇都唔少~廚師推介除左必點嘅豬手,仲有奧地利菜牛仔肉等等,好吸引呢~啤酒當然唔少得!!! 單單支裝啤酒,都有好多選擇,而且品牌都比較少見。餐前小包揸上牛油好好味,如果熱啲會更好味!!!德國香腸拼盤(細)係朋友仔至愛,香腸好大條,而且腸衣好脆,香草豬肉腸好juicy,而且唔太咸,正呀!!!! 薯條唔好睇小,外脆內粉,差啲俾我食哂!!!!芝士腸非一般正,切開時,芝士流哂出黎,好好味呀!!!德國咸豬手份量非常多呀!!! 我同朋友仔個胃已經被香腸打敗了八成!!! 豬手嘅香氣都引到我地挑戰佢,豬手皮烤得香脆,完全唔油膩,而且仲可以補充骨膠原!!! 豬手肉又唔會太咸,所以我倆都食到唔少!!! 但最後都要店員幫我包起啲豬手,唔好嘥!!!蘋果批係朋友十分堅持下點的,好彩最後有點,真係好好味!!
聖誕前夕當然要約啲朋友去gathering喇
,一於同朋友仔去回味回味~

,好正呀!!!

餐牌選擇都唔少~

廚師推介除左必點嘅豬手,仲有奧地利菜牛仔肉等等,好吸引呢~

餐前小包揸上牛油好好味,如果熱啲會更好味!!!

芝士腸非一般正,切開時,芝士流哂出黎
,好好味呀!!!

德國咸豬手份量非常多呀
,唔好嘥!!!

蘋果批係朋友十分堅持下點的,好彩最後有點,真係好好味
!!!

蘋果批佢外面的酥皮烤到好香,好酥脆
,內裡嘅蘋果餡充滿玉桂嘅香氣,加埋凍冰冰嘅雪糕,冰火交融,超好味
!!!!

值得一提係德國西柚味啤酒好好飲
,酒精味道唔會太濃,西柚味好出,清清地,同豬手香腸好夾!!!
同朋友仔喺聖誕前食到非常飽,未到聖誕經已飲飽食醉了
!!