2018-07-30
見茶木係popcorn新開捧下場,早幾日同老公去食,叫左一個奶油吐司同鹽酥雞排麵兩個人食,我地本身都唔太肚餓,因為下午茶時段食,但佢地係冇下午茶既!個麵底勁少連我食完都覺得唔夠飽。講緊係一個常餐但份量好似一碗飯碗滿既麵放落大湯碗咁,我就覺得唔多抵食喇!臨走可以用消費單憑單買一杯可以半價!但叫野飲個度又棟左第二個優惠,係買兩杯第二杯半價,咁我地就叫左水果茶同珍珠奶茶,但結果佢收左我地第二個優惠既價錢!兩個其實差幾蚊!問個職員佢話係system既問題收錯錢!之後佢叫左個經理黎,就話都係system既問題!之後個經理話用八達通唔可以退返差價!我好客氣話咁樣唔係幾make sense 喎!佢就帶點悔氣咁話:「小姐,無謂為為左個幾蚊而拗,差幾多?我退返比你!」比我既感覺係錯在我!Sorry 經理哥哥,我為既唔係你個幾蚊囉!而係想你地正視下你地system既問題!我相信唔只我同我老公會覺混淆,你地兩個牌痴埋一齊,係消費者梗係會計下數邊個抵啲架啦!點知你地部機唔work有錯仲要講到係我錯咁!下次有無coupon 都唔會再幫襯!