2018-07-19
又去到hea 食lunch既時間🤔平時食紅薯粉/ 米線去開另一間,今日特登去啲未食過既餐廳。「雲南小鍋米線」,經驗話比藍妹知,個餐廳名就叫菜式既種類/款式既,通常都唔好食🤦🏻♀️今次又準備試伏......-Menu簡單,都係自己揀湯+餸。-豆漿大枝。-涼拌皮蛋花椒八角味好重,本身藍妹唔係好頂得順陣味🤢陪人食左幾舊,還可以既。-我地叫左響鈴另上,一份有3條,硬係覺得佢有啲林😮唔知係咪錯覺-豬骨湯/ 紅薯粉 / 豬腸/ 生菜/ 腩肉/ 豬脷豬骨湯唔會好濃,不過我覺得似雞湯多啲😂紅薯粉既質地好怪,好彈,又滑,係完全咬唔到,想咬但一下就滑左入喉嚨,口感變到好差🤦🏻♀️▶️豬腸,好肥好多膏▶️生菜,好多條▶️腩肉,一開始漏左冇黎,有啲韌▶️豬脷,硬係有啲說不出既古怪-蕃茄湯/ 紅薯粉/ 豬腸/ 墨魚丸/ 魚腐/ 豬頸肉蕃茄湯係冇味嫁😭唔酸唔甜,一飲就知係加左好多水🤯▶️墨魚丸,第一啖真係有墨丸味嫁,正想話唔錯,啲味就冇哂,變到好淡(點解可以咁神奇😱)▶️魚腐,未食過咁薄既魚腐,厚支竹少少🤣有陣古怪味▶️豬頸肉,略嫌有啲粉,味道都係怪-成餐午飯,我講得最多既都係「真係好怪」,佢唔係難食,但味道古怪,令你質疑自己
Menu簡單,都係自己揀湯+餸。
豆漿大枝。
涼拌皮蛋
豬骨湯/ 紅薯粉 / 豬腸/ 生菜/ 腩肉/ 豬脷
豬骨湯唔會好濃,不過我覺得似雞湯多啲😂
▶️豬腸,好肥好多膏
▶️生菜,好多條
▶️腩肉,一開始漏左冇黎,有啲韌
▶️豬脷,硬係有啲說不出既古怪
蕃茄湯係冇味嫁😭唔酸唔甜,一飲就知係加左好多水🤯
▶️魚腐,未食過咁薄既魚腐,厚支竹少少🤣有陣古怪味
▶️豬頸肉,略嫌有啲粉,味道都係怪
成餐午飯,我講得最多既都係「真係好怪」,佢唔係難食,但味道古怪,令你質疑自己究竟食緊啲咩。😵