好耐無食韓燒,見有人推薦喜來稀肉,就去左旺角煙廠街呢頭既分店。店內裝飾幾有feel,一入去已經聞到好大陣燒肉味,好彩今日都算輕裝,唔怕吸曬味會難洗~原來呢度大部分店員都真係韓國人黎,但佢地會盡量講廣東話,勁正!我地叫左個二人餐,牛肉set,個盤超得得意,係牛既樣,賣相勁吸引。本來仲驚唔夠飽,但其實肉量勁多,又有啲side dish 好似泡菜醬沙律呀,醋飯球,仲有爐邊既蛋,其實超豐富,好夠飽。特別想highlight 牛五花,肉質嫩滑,調味又好正,包住醋飯食真係一流!排骨都好正,好多肉,唔會好un,都好好咬,又醃得好味,用生菜包住食好好口感,又爽又甜又鹹咁。呢個卷到好靚好似花咁既牛肉份量好多,不過我就覺得醃既汁唔太岩我口味~整體上呢碟牛又足料又好味!推薦!下次黎既話,等我試下佢既韓牛先,相信會更正~

整體上呢碟牛又足料又好味!推薦!

下次黎既話,等我試下佢既韓牛先,相信會更正~